Olemme Venäjällä ja ulkomailla

Olemme Venäjällä ja ulkomailla
Erikoistuminen Ortodoksinen, yhteiskuntapoliittinen
Kieli Venäjän kieli
Toimituksellinen osoite Moskova , st. Petrovka, 26, rakennus 2
Päätoimittaja Nikolai Bobrinsky
Maa  Venäjä
Perustamispäivämäärä 2005
Viimeisin julkaisu 2008
Verkkosivusto mywe.ru

" We in Russia and Abroad " on venäjänkielinen ortodoksinen yhteiskuntapoliittinen aikakauslehti, jota julkaisi tammikuusta 2005 [1] vuoden 2008 alkuun ryhmä ortodoksisia nuoria Venäjältä ja venäläisiltä ulkomailla . Yhteensä 15 numeroa on julkaistu [2] .

Historia

"Me Venäjällä ja ulkomailla" -lehden edeltäjä oli partiolehti "Me", jonka ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa 1938 Belgradissa. Vuoden 1941 alkuun mennessä, jolloin julkaisu keskeytettiin, ilmestyi 11 numeroa. Vuonna 1945 Salzburgissa (Itävalta) Seva Selivanovskiy aloitti lehden julkaisemisen uudelleen. 19 numeroa on julkaistu. Vuonna 1997 "Me" -lehti palasi Venäjälle, mutta Venäjällä julkaistiin vain 3 numeroa [3] .

2000-luvun alussa useat MGIMO -opiskelijat tapasivat ja ystävystyivät professori Andrei Zubovin ilmaisella uskontojen historian luentokurssilla , joka Vasili Rulinskyn muistelmien mukaan opetti tämän kurssin "klassisella perustavanlaatuisella lähestymistavalla koulutukseen ja samalla todellisella rakkaudella opiskelijaa kohtaan" [4] . Näille luennoille osallistui 40-70 opiskelijaa kaikilta kursseilta ja tiedekunnilta. Vähitellen he alkoivat kokoontua pieneen ryhmään luentojen jälkeen, keskustelivat teekupin ääressä uskosta ja kirkosta, yhteiskunnan ajankohtaisista ongelmista, järjestivät seminaareja ja matkustivat yhdessä luostareihin [5] . Lehden päätoimittajan Nikolai Bobrinskin muistelmien mukaan : "Jossain vaiheessa kävi selväksi, että olimme keskustelleet tärkeimmistä aiheista keskenämme ja meidän on tehtävä jotain yhdessä" [2] . Kesällä 2004 useat lapset lepäsivät nuorisoleirillä lähellä Anapaa , jossa järjestäjät yrittivät elvyttää partioliikkeen perinteitä . Leiriltä saapuessaan yksi osallistujista kirjoitti artikkelin, joka joutui Rostislav Polchaninovin, partiolehden We toimituskunnan viimeisen jäsenen, käsiin. Hän kirjoitti New Yorkista Moskovaan ja tarjoutui julkaisemaan tämän lehden uudelleen [5] .

Ryhmä nuoria, jotka tulivat siihen tulokseen, että lehteä tarvitaan paitsi partioille, myös venäläisille nuorille yleensä [5] , pohdittiin luovasti tätä ajatusta ja päätettiin kutsua uutta lehteä nimellä "Me Venäjällä ja ulkomailla". niin, kuten Nikolai Bobrinsky totesi, "korostaa haluamme luoda yhteys ortodoksisten siirtolaisnuorten ja Venäjän välille" [2] .

Erään lehden perustajista, tuolloin MGIMOn opiskelijan Viktor Averkovin mukaan: ”Jotta päätettiin, mitä ja miten lehteen kirjoitetaan, päätettiin kirjoittaa konsepti. Ja kuluneen vuoden [2004] 8. lokakuuta <...> seitsemän meistä, kerättyään, editoimme sitä iltaan asti. Päätimme, että uskon tulee olla kaikkien päättelyjemme ja arvioidemme perusta. Sen ei pitäisi täydentää käsitystämme todellisuudesta, vaan muokata sitä. Tärkeintä on, että lehti on suunnattu luomiseen, ei kieltämiseen. Kaksi päivää myöhemmin arkkipappi Georgy Breev siunasi yrityksen Kazanin Jumalanäidin ikonilla. Yritystä tukivat myös Venäjällä vuodesta 1990 lähtien toimintansa aloittaneen siirtolaiskustantamon " Posev " toimittajat. Koska MGIMOn opiskelijoilla ei ollut journalistista kokemusta, heitä auttoivat Foma - lehden henkilökunta, Posevin työntekijät, jatko-opiskelijat ja MGIMOn journalismin tiedekunnan opiskelijat ja monet muut [5] .

Lehdestä sen tekijöiden idean mukaan oli tarkoitus tulla Venäjän ortodoksisten nuorten ja venäläisten siirtolaisten välinen viestintäpaikka [6] . Lisäksi tuolloin käytiin aktiivisesti neuvotteluja ulkomaisen venäläisen kirkon ja Moskovan patriarkaatin yhdistämisestä . Nikolai Bobrinsky sanoo: ”Pidimme tämän asian yhdeksi tärkeimmistä kirkolle ja Venäjälle ja halusimme olla mukana omalla tasollamme luomalla siteitä ikätovereihimme. <…> Toimituskuntaan kuului alusta asti useita ”ulkomaisia” osallistujia, ja yleisesti ottaen venäläisen yhteiskunnan yhdistymisen paatos oli meille erittäin tärkeä” [2] .

Lehteen luotiin johtokunta, johon kuului kolme arkkipappia: Georgi Breev Moskovasta (Moskovan patriarkaatti), arkkipappi Nikolai Artjomov Münchenistä (ROCOR), arkkipappi Nikolai Rebinder Pariisista ( Venäjän ortodoksisten kirkkojen arkkihiippakunta Länsi-Euroopassa ) [1 ] ja kolme maallikkoa: Juri Amosov (Moskova, Melbourne) ja Andrey Zubov (Moskova) ja Rostislav Polchaninov (New York) [7]

Ensimmäinen numero julkaistiin tammikuussa 2005 [1] ja siinä oli kaksinkertainen numerointi: nro 1(34) [7] . Lehden julkaisemiseen osallistui ortodoksisia nuoria, pääasiassa opiskelijoita, Venäjältä ja venäläisestä diasporasta. Julkaisu suunniteltiin opiskelijalehdeksi, joka on omistettu kristillisen polun etsimiselle politiikassa ja julkisessa elämässä [1] . Sen julkaisijat yrittävät ymmärtää, kuinka voi olla ortodoksinen kristitty siviili-, yhteiskunnallisessa ja poliittisessa elämässä. Julkaisu sai siunauksen patriarkka Aleksius II:lta: hänen tervehdyksensä ja siunauksensa 20. maaliskuuta 2005 julkaistiin numerossa 2 [8] ja ROCORin ensimmäiseltä hierarkki Metropolitan Lauruselta , joka kirjoitti kirjeen lehden toimitukselle 21. syyskuuta, 2005 [9] .

Lehti julkaistiin vain paperilla ja sitä jaettiin hyvin rajoitetusti [6] . Lehtiä myytiin joissakin Moskovan ortodoksisissa liikkeissä, kirkoissa ja luostareissa, ja sitä jaetaan myös useissa Venäjän kaupungeissa ja ulkomailla [1] . Jotkut artikkelit painettiin uudelleen sähköisissä painoksissa [10] [11] [12] [13] .

2. helmikuuta 2007 Pariisin Kolmen Hierarkin kirkossa pidettiin tapaaminen lehden toimituskunnan jäsenten ja Pariisin ortodoksisten nuorten edustajien kanssa, johon osallistui myös Korsunin arkkipiispa Innokenty (Vasiliev) . [14] .

Lehti puolusti aktiivisesti Moskovan patriarkaatin ja ulkomaisen venäläisen kirkon yhdistämistä ja käsitteli tätä prosessia sivuillaan. Toukokuussa 2007 lehdestä julkaistiin erikoisnumero, joka oli omistettu Venäjän kirkon yhdistämiselle ja ajoitettu samaan aikaan kanonisen ehtoollisen allekirjoittamisen kanssa [15] .

Lehden ilmestyminen päättyi vuoden 2008 alussa 15. numerolla. Nikolai Bobrinskyn mukaan: ”Jossain vaiheessa lehden tekeminen kävi hyvin vaikeaksi. En halunnut olla amatööri, minulla ei ollut mahdollisuutta mennä ammattitasolle. Varsinkin jakelun kanssa oli vaikeaa - jopa 1,5 tuhannen levikkilekillä tämä tehtävä osoittautui meille lopulta ylivoimaiseksi. Suunnittelimme julkaisun jatkamista Internetissä, mutta emme onnistuneet saamaan tiimiä uudelleen kokoon tätä asiaa varten. En tosin sulje pois sitä, että lehti tulee edelleen henkiin muodossa tai toisessa - jo uuden toimituksen kera. Lehden lopettaminen ei kuitenkaan johtanut ryhmäystävällisyytemme hajoamiseen ja liikesuhteet säilyivät" [2] .

Toimituslautakunta

Päätoimittaja Varapäätoimittaja Pääsihteeri Toimituslautakunnan jäsenet

Lehden julkaistut numerot

kaikki julkaistut numerot [16] :

Muistiinpanot

 1. 1 2 3 4 5 "Olemme Venäjällä ja ulkomailla" - uusi ortodoksinen nuorten yhteiskuntapoliittinen lehti . rusk.ru. _ Venäjän linja (27.6.2005). Haettu 7. toukokuuta 2017. Arkistoitu alkuperäisestä 30. kesäkuuta 2021.
 2. 1 2 3 4 5 "Me Venäjällä ja ulkomailla" -lehden päätoimittajan haastattelu . ROCOR: Katsaus (21. tammikuuta 2011). Haettu 23. syyskuuta 2020. Arkistoitu alkuperäisestä 22. tammikuuta 2020.
 3. Rostislav Polchaninov (S. Sh. A.) "Me": lehden historia // WE Venäjällä ja ulkomailla. 2005. - nro 1 (34).  - S. 2, 3
 4. Hyvien tekojen sihteeri arkistoitu 27. marraskuuta 2019 Wayback Machinessa // Thomas . - nro 7 (195) - heinäkuu 2019. - s. 8-17.
 5. 1 2 3 4 Vasily Pisarevsky. Vasily Pisarevsky. Kirkko ja valtio - näkemys nuorista / Pravoslavie.Ru . pravoslavie.ru (3. lokakuuta 2005). Haettu 7. toukokuuta 2017. Arkistoitu alkuperäisestä 15. kesäkuuta 2017.
 6. 1 2 Tietoja lehdestä | Olemme Venäjällä ja ulkomailla. Lehden arkisto
 7. 1 2 ME olemme Venäjällä ja ulkomailla. 2005. - nro 1 (34) . —C.1
 8. Olemme Venäjällä ja ulkomailla. 2005 - nro 2 (35) maaliskuu/huhtikuu Arkistoitu 27. marraskuuta 2019 Wayback Machinessa . - C. 3
 9. Metropolitan Laurus lähetti kirjeen nuorisolehden "Olemme Venäjällä ja ulkomailla" toimittajille . pravoslavie.ru (28. lokakuuta 2005).
 10. Olemme Venäjällä ja ulkomailla, aikakauslehti  (pääsemätön linkki)
 11. "OLEMME VENÄJÄLLÄ JA ULKOMAILLA": Ranskalainen maallistumiskäsite (laicité): ortodoksisen yhteiskuntakäsityksen vastakohta vai malli sille?
 12. "Oikeassa elämässä sinun täytyy taistella ihanteidensa puolesta". M. V. Slavinskyn haastattelu lehdelle "Olemme Venäjällä ja ulkomailla" - VENÄJÄN MAAHANMUUTTAJAN KOHTO - RANSKA JA VENÄJÄ - Ranska - Eurooppa ... . Haettu 7. toukokuuta 2017. Arkistoitu alkuperäisestä 9. heinäkuuta 2017.
 13. "Olemme Venäjällä ja ulkomailla" nro 4-2006 Onko "MEIDÄN" eliitti ortodoksinen? . religija.ru (27. syyskuuta 2006).
 14. Pariisissa pidettiin tapaaminen We.-lehden toimittajien kanssa. Venäjällä ja ulkomailla" . patriarchia.ru (3. helmikuuta 2007).
 15. "Me Venäjällä ja ulkomailla" -lehden erikoisnumero on omistettu Venäjän kirkon yhdistämiselle . taday.ru (17. toukokuuta 2007). Haettu 23. syyskuuta 2020. Arkistoitu alkuperäisestä 2. tammikuuta 2018.
 16. Numerot PDF-muodossa | Olemme Venäjällä ja ulkomailla. Lehden arkisto