Aspergillus valkoinen

Aspergillus valkoinen
tieteellinen luokittelu
Verkkotunnus:eukaryootitKuningaskunta:SienetAlavaltakunta:korkeampia sieniäOsasto:AscomycetesAlaosasto:PezizomycotinaLuokka:EurocyomycetesAlaluokka:EurothiomycetidaeTilaus:EurociumPerhe:AspergillaceaeSuku:AspergillusOsio:CandidiNäytä:Aspergillus valkoinen
Kansainvälinen tieteellinen nimi
Aspergillus candidus Link , 1809

Valkoinen Aspergillus ( lat.  Aspergíllus cándidus ) on epätäydellisten sienien laji (teleomorfinen vaihe tuntematon), joka kuuluu Aspergillus -sukuun ( Aspergillus ).

Kuvaus

Pesäkkeet Čapek's agarillahiivauutteella (CYA), jonka halkaisija on 1,5-2 cm 7. päivänä, rakeisesta villaiseen, valkoista rihmastoa ja runsaasti valkoista konidiaalista itiöintiä. Kääntöpuoli on vaalea tai kelta-oranssi. 37 °C:ssa pesäkkeet ovat halkaisijaltaan 2-2,5 cm, joskus suurempia. Mallasuuteagarilla (MEA) pesäkkeet ovat halkaisijaltaan 1–2,5 cm 7. päivänä, ja tausta on himmeän ruskea.

Konidioforiset päät ovat kaksikerroksisia, sileä tai karkea varsi 200–500 µm tai pidempi, tavallisesti pallomainen apikaalinen turvotus jopa 10–40 µm tai enemmän. Kotelo, joka peittää turvotuksen koko pinnan, 15-20 µm pitkä. Pituudet 5-9 µm. Konidit ovat enimmäkseen pallomaisia, sileitä, halkaisijaltaan 2,5-3,5 mikronia.

Erot lähisukulaislajeista

Määritetty puhtaan valkoisen konidiaalisen itiön perusteella. Se eroaa Aspergillus niveuksesta yli 10 µm:n pituisten luutojen muodostumisessa konidioforin apikaalisen turvotuksen koko pinnalle.

Ekologia

Kserofiilinen laji, joka on usein eristetty maaperästä ja erilaisista kasvisubstraateista, mukaan lukien ruoka ja viljat, erilaiset pähkinät, maapähkinät, pavut, auringonkukansiemenet.

Kojihapon tuottaja .

Taksonomia

Aspergillus candidus Link , Mag. Ges. Naturf. fr. Berl. 3(1): 16 (1809).

Muistiinpanot

Kirjallisuus