Gormenghast

Kokeneet kirjoittajat eivät ole vielä tarkistaneet sivun nykyistä versiota, ja se voi poiketa merkittävästi 21. tammikuuta 2022 tarkistetusta versiosta . tarkastukset vaativat 2 muokkausta .
Gormenghast
Gormenghast
Genre romantiikkaa , fantasiaa
Tekijä Mervyn Peak
Alkuperäinen kieli Englanti
kirjoituspäivämäärä 1946-1959

Gormenghast  on Mervyn Peaken fantasiatrilogia . Koostuu romaaneista Titus Groan, Gormenghast ja Titus One.

Venäjäksi trilogia julkaistiin Sergei Iljinin käännöksenä, säkeet Alexandra Glebovskajan käännöksessä [1] . Erikseen romaani "Gormengastin linna" julkaistiin A. Panasjevin käännöksessä. Myös Ilyinin käännöksessä julkaistiin tarina "Poika pimeässä", joka liittyy Gormenghastin maailmaan.

Gormenghast on valtava linna , jossa on paljon asukkaita ja joka tunnetaan myös "neljän maailman linnana".

Hahmot

Juoni

Kirja I. Titus Groan. Gormenghastin majesteettinen ja valloittamaton linna on Groanin muinaisen kuninkaallisen perheen koti. Täällä kaikki on tiukkojen rituaalien alaista. Mutta nuoren perillisen, Titus Groanin, syntymän myötä asioiden tavanomainen kulku ja pitkittynyt hiljaisuus rikkoo nopeat muutokset, jotka uhkaavat tuhota muinaisen dynastian.

Kirja II. Gormenghast. Groanin muinaisen kuninkaallisen perheen nuoren perillisen elämää varjostavat julmat rituaalit, juonittelut ja kuolemat. Uhka tulee viekas Steerpike, jota ajaa ahneus ja vallanhimo. Viehätysvoimalla, ovelalla ja voimalla hän haluaa alistaa synkän linnan asukkaat. Ja vain hauras prinssi Tiitus voi vastustaa anastajaa. Kuka voittaa? Kestävätkö Gormenghastin muinaiset muurit?

Kirja III. Titus yksin. Gormenghastin linnan romaanisarjan kolmas kirja on tarina Titus Groanin loputtomista vaelluksista. Syntymäoikeudella hänen paikkansa tässä maailmassa on määrätty, hän on vallan personifikaatio, rajaton ja merkityksetön. Vapautta etsiessään hän pakenee kohtaloaan - pois linnasta. Saako juoksemalla mitä haluat?

Mukautukset

Radio

Vuonna 1984 BBC Radio 4 lähetti 90 minuutin ääniesityksen, jossa Sting Steerpikenä ja Freddie Jones luki kirjoittajaa.

Televisio

Vuonna 2000 julkaistiin brittiläis-amerikkalainen minisarja Gormenghast tai The Dark Kingdom .

Musiikissa

Irmin Schmidt kirjoitti rock-oopperan Gormenghast vuonna 1998 Duncan Fallowwellin libretosta englanniksi. Vuonna 2000 julkaistiin CD otteita oopperasta. Rock-ooppera esitettiin Saksassa (Wuppertal, Gelsenkirchen, Völklingen, Saarbrücken) ja Luxemburgissa.

Jatkoa romaanille

Trilogian jatko on romaani "Titus Awakes" (Titus herää), jonka on kirjoittanut Mervyn Peaken vaimo - Maeve Gilmour [5] .

Muistiinpanot

  1. Ensin Symposium -kustantamossa , sitten julkaistu uudelleen Livebookissa / Gayatri
  2. The coolest bastards Arkistoitu 27. kesäkuuta 2015 Wayback Machine World of Fictionissa 10. lokakuuta 2008
  3. kääntänyt Ilyin - lastenhoitaja Shlakk
  4. kääntänyt Iljin - Saurdust
  5. Gormenghastin saagan tuntematon romaani löydettiin ullakolla lenta.ru , 15. tammikuuta 2010

Linkit