Suojattu tietoliikennekaappi

Suojaava tietoliikennekaappi (anti-vandal cabinet) ( eng.  Protective cabinet ) - tietoliikennekaappi tietoliikennelaitteiden ( palvelimet , reitittimet , kytkimet , modeemit, puhelinkeskukset, optisten ristikkäisten järjestelmien elementit) sijoittamiseen ja suojaamiseen julkisilla paikoilla - käytävillä, ullakoilla , portaikkojen sisäänkäyntien häkit, kellarit - joissa varkaus, vahingoittuminen tai laitteiden vaihtaminen asiattomien henkilöiden toimesta on mahdollista.

Rakentaminen

Ilkivallankestävät kaapit ovat kokonaan hitsattuja tai esivalmistettuja. Kaapit on valmistettu teräslevystä, jonka paksuus on 1,8 mm - 3 mm. Enimmäkseen käytetään 2 mm paksua terästä.

Kaapin mitat: leveys - vähintään 482,6 mm (19  tuumaa ), syvyys - valittu alueelta 400 mm, 600 mm, 800 mm ja riippuu sijoitettavan laitteen syvyydestä, korkeus vastaa kaappiyksiköiden lukumäärää .

Vandaalikaapeissa on yleensä yksi tai kaksi ovea. Ovien muotoilu voi olla jäykisterivat tai turvatyylinen. Kaikissa kaapeissa on sisäiset saranat ovissa sahausriskin vähentämiseksi. Vandaalikaappiin asennetut lukot ovat lisänneet luotettavuutta ja parantaneet salaisuutta. Joskus laitetaan lukkoja.

Ilkivallantorjuntakaapin kotelo voi sisältää reikiä tai "kiduksia", jotka tarjoavat tuuletuksen asennetuille laitteille, mutta samalla estävät suoran pääsyn kaapin onteloon ja vieraiden esineiden sisäänpääsyn.

Kaapit on varustettu kumitiivisteillä ja yhdellä tai kahdella parilla 19" profiileja, jotka voidaan asentaa eri syvyyksiin kaappiin.

Laitteet asennetaan kaappiin erityisesti tätä varten suunnitelluissa koteloissa (ns. "Rackmount" -versio). Nämä rungot ovat 17,75  tuumaa (45,085 cm) leveitä, moninkertaisia ​​useiden yksiköiden korkeudelle, ja niissä on standardoidut kiinnityskohdat.

Anti-vandal kaapit asennetaan seinälle (saranoitu) ja lattialle.

Laitteiden asennus

Kaapin kiinnitysreiät vastaavat kaappiin asennetun laitteen etutasossa olevia kiinnikkeitä ja sijaitsevat kaapin pystysuunnassa 1,75  tuuman (44,45 mm) etäisyydellä. Tämä arvo määrittää laitteiston koon resoluution korkeudessa ja muodostaa mittayksikön, jota kutsutaan yksiköksi ("U"). Siten laitteiden sijoittamisen kaappiin virtaviivaistamiseksi on edullista käyttää laitekoteloita, joiden korkeus on yksiköiden kokonaisluvun kerrannainen.

Tyypillisesti kaappiin asennettujen laitteiden etukorkeus on 1/32 tuumaa (0,031") pienempi kuin määritetyn 1U:n yksikkö. Siksi 1U kaappiin asennettujen laitteiden korkeus on 1,719 " (43,7 mm) eikä 1,75 " (44,4 mm). 2U:n laitteiden korkeus on 3,469 tuumaa (88,1 mm) 3,5 tuuman (88,9 mm) sijasta. Tämä välys jättää tilaa kaappiin asennettujen laitteiden ylä- ja alapuolelle, jolloin irrotus-/asennuslaitteet voidaan siirtää lokeroon ilman pakollista irrottamista vierekkäisistä (ylhäältä/alhaalta) laitteista.

450 mm on suurin mahdollinen leveys laitteille, jotka voidaan asentaa kaappiin tai laittaa hyllylle. Varusteiden enimmäisleveys kannakkeineen on 482 mm. Laitteen ruuveilla profiileihin kiinnittävien reikien akselien välinen etäisyys on 465 mm.

Reiät ilkivallantorjuntakaapeissa laitteiden kiinnitystä varten voivat olla ilman erikoislaitteita (tässä tapauksessa tarvitaan pultteja ja muttereita), niillä voi olla omat kierteet tai ne voivat olla neliömäisten rei'itysten muodossa erityisten mutterien kiinnittämiseksi salpoihin ( jälkimmäinen kaappityyppi on yleisin). Useimmat mallit mahdollistavat myös laitteiston takareunan asennuksen ja vaakasuorille kiskoille perustuvien liukurakenteiden asentamisen kaapin sisään erityisen raskaille/syville laitteille.

Yleensä ilkivaltakaappeja valmistetaan sarjoina käyttötarkoitukseensa, joissa yhdistetään etukäteen lisätarvikkeet: ilmastointijärjestelmät (alkaen yksinkertaisista puhallinyksiköistä autonomisiin split-järjestelmiin ), virtalähteet, erilaiset ovet (myös lukolliset), hyllyt, lisälaitteet ulkoiset indikaattorit, virranjakaja ja muut laitteet.

Standardit ja tekniset tiedot

Kotelot on kuvattu seuraavissa asiakirjoissa:

GOST Industrial Electronics Alliance ( EIA ) Kulutuselektroniikkaliitto Lukuisat Kansainvälisen sähkötekniikan komission ( IEC ) asiakirjat

Saatavilla ranskan- ja englanninkielisinä versioina.

Deutsches Institut für Normung, DIN

Monet asiakirjat ovat saksaksi, mutta osa asiakirjoista on saatavilla englanniksi.

Katso myös