Anders, William

Bill Anders
Bill Anders

NASAn astronautti
Maa  USA
Erikoisuus Hävittäjälentäjä, ydininsinööri
Sotilasarvo Kenraalimajuri kenraalimajuri
( Air Force Reserve )
Tutkimusmatkat Apollo 8 ( 1968 )
aika avaruudessa 6p 03h 00m
Syntymäaika 17. lokakuuta 1933( 17.10.1933 ) [1] [2] [3] […] (89-vuotias)
Syntymäpaikka
Palkinnot
Air Force Commendation Medal -mitali ribbon.svg NasaDisRib.svg
 Mediatiedostot Wikimedia Commonsissa

William Alison "Bill" Anders ( eng.  William Alison "Bill" Anders ; syntynyt 17. lokakuuta 1933 , British Hong Kong ) on ​​amerikkalainen sotilaslentäjä , astronautti ja valtiomies. 21.  – 27 . joulukuuta 1968 hän lensi avaruuteen osana Apollo 8 -avaruusaluksen miehistöä, joka oli historian ensimmäinen miehitetty lento Kuuhun . Myöhemmin hän oli julkishallinnossa , oli Yhdysvaltain suurlähettiläs Norjassa , johtavissa tehtävissä suurissa yrityksissä . Kokonaislentoaika erityyppisillä lentokoneilla on yli 6000 tuntia. Hän jatkaa aktiivisesti lentämistä pienillä potkurivetoisilla lentokoneilla. Eläkkeellä oleva kenraalimajuri.

Lapsuus ja nuoruus

William Anders syntyi Yhdysvaltain laivaston luutnantti Arthur Andersin perheeseen, joka palveli Hongkongissa Panay -tykkiveneellä . Vuonna 1937 Williamin isä oli taistelupartiossa Jangtse-joella , ja 12. joulukuuta alus lähti taisteluun Kiinan miehittäneiden Japanin sotilasosastojen kanssa . Haavoittuneen komentajan tilalle Arthur Anders otti komennon ja hänestä tuli ensimmäinen amerikkalainen historiassa, joka antoi käskyn ampua Japanin armeijaa vastaan ​​[4] . Tästä taistelusta Williamin isä palkittiin " Navy Cross " ja myöhemmin - " Purple Heart ". William oli tuolloin neljävuotias, ja hän ja hänen äitinsä Muriel Adams Anders selvisivät onneksi hengissä Japanin Kiinan hyökkäyksestä. Hänen isänsä sankarillinen esimerkki vaikutti suuresti hänen poikansa luonteeseen ja kohtaloon. Williamista tuli aktivisti Boy Scouts of America -liikkeessä ja hän saavutti toiseksi korkeimman "Life Scout" -arvon.

Koulutus

Asepalvelus

Avaruusharjoittelu

Lennon kesto oli 6 päivää 3 tuntia 00 minuuttia 42 sekuntia.

Myöhemmät valmistelut

Ammatillinen ja valtion toiminta

Palkinnot

Valittiin Astronaut Hall of Fameen .

Mielenkiintoisia faktoja

Muistiinpanot

  1. Anders William // Suuri Neuvostoliiton Encyclopedia : [30 osassa] / toim. A. M. Prokhorov - 3. painos. - M .: Neuvostoliiton tietosanakirja , 1969.
  2. Bill Anders // RKDartists  (hollanti)
  3. William Anders // Internet Speculative Fiction Database  (englanniksi) - 1995.
  4. USS Panay - Muistoja USS Panaystä - Haastattelu Cmdr. Arthur Anders . Haettu 27. maaliskuuta 2008. Arkistoitu alkuperäisestä 5. marraskuuta 2014.

Linkit